دیوار زنده
پانلهایی با سازه سبک با فاصله از نما و پوشش گیاهی از پیش کاشته شده به عصورت عمودی که به طور جداگانه و کاملا ایستا می باشند که در مقایسه با نمای سبز پرهزینه تر و از نظر اجرایی نیز پیچیده تر می باشند. از مزایای آن به تنوع پوشش گیاهی میتوان اشاره نمود. این سیستم دارای دو نوع دیوارهای زنده غیر فعال و دیوارهای زنده فعال می باشند.
دیوار زنده غیر فعال
یکسری پانلهای مربع یا مستطیل از جنس پلاستیک پلی پروپیلن و یا بهصورت مدو لار می باشند که موقعیت رشد گیاه را بهصورت عمودی فراهم میکند. این پانلها با فاصله از نما ساخته میشوند و با توجه به جزئیات اجرایی 30 در 30 یا 60 در 60 متغیر می باشند عمق پانلها را تا 25 سانتیمتر میتوان در نظر گرفت.
جهت سبکتر شدن سیستم از کاشت هیدروپونیک و نیمه هیدروپونیک میتوان استفاده نمود که در این سیستم فقط گیاه بهعنوان نگهدارنده بوده و مواد غذایی توسط سیستم آبیاری در دسترس گیاه قرار می گیرد. در این نوع سیستم بستر کاشت معمولا ترکیبی از مواد معدنی مانند پشم سنگ، پرلیت، سیلیکات، کانی و کانی های آهکی و ... و مواد آلی مانند کوکوپیت، سبوس، برنج و ... به همراه مواد مغذی می باشد.
دیوار زنده فعال
این سیستم از جدیدترین سیستمهای دیوار سبز است که با تلفیق در تأسیسات گرمایش و سرمایش و تهویه به گونه ای طراحی شده که فضاهای خالی را تصفیه کرده و بهصورت تنظیم کننده حرارت عمل می نماید. در این سیستم اکسیژن تولید شده گیاه در تهویه هوا استفاده میشود به گونه ای که شاخ و برگ گیاهان دی اکسید کربن را جذب و فرآیند طبیعی گیاهان هوای تازه تولید نموده که به داخل ساختمان پخش میشود. در این سیستم ریشه گیاه بین دو لایه ژئوتکستایل قرارگرفته و سیستم کاشت بهصورت هیدروپونیک و تغذیه آن نیز بهصورت آب همراه با مواد مغذی می باشد.
دیوار گیاهی پاتریک بلان
دیوار گیاهی پاتریک پلان، شکل تازه از دیوار سبز است که به وسیله دو لایه ژئوتکستایل و یک لایه پی وی سی محیط کاشت و نگهداری ریشه گیاه را فراهم می آورد. این لایه ها توسط قابهایی نگهداری شده و مواد غذایی گیاهان از طریق سیستم آبیاری تأمین میشود. در این سیستم میتوان از انواع گونه ای گیاهان مختلف در کنار هم استفاده نمود.
دیوارهای سبز محوطه سازی
دیوارهای سبز محوطه سازی در مقایسه با دیوارهای سبز معمولا به صورت شیبدار می باشند که بر روی دیواره پلها، بزرگراه ها و ... استفاده می شوند. اغلب کاربرد آنها در کاهش صدا و تثبیت شیب میباشد. این دیوارها از بلوکهای بتونی ساخته شده و جهت عایق بندی و بستر کاشت از ژئوتکستایلها و پی وی سی ها استفاده میشود.